Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Novi način kontrole kućne izolacije

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske uputilo je svim jedinicama lokalne samouprave Instrukciju o postupanju i načinu rada komunalne policije, kojom je utvrđen novi način kontrole kućne izolacije.

BIJELJINA

Instrukcija je donesena na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o prestanku primjene Zaključka o sprovođenju mjera kućne izolacije.

"Propisno je da komunalna policija od 20. maja nije obavezna da kontroliše lica koja imaju važeće rješenje o mjeri kućne izolacije, dobijeno po osnovu ulaska na teritoriju Republike Srpske", podsjeća se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da za lica koja su došla na teritoriju Republike Srpske prije stupanja na snagu ovog zaključka prestaje primjena mjere kućne izolacije, kao i za lica koja od juče ulaze na teritoriju Republike Srpske iz inostranstva.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave ističu da će komunalna policija nastaviti da vrši kontrolu lica koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji po svim drugim osnovama, odnosno kontrolu lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim i kontrolu lica koja su bila pozitivna na virus korona.