Bijeljina: Nestabilno sa kišom, moguće nepogode

  • BIJELJINA
  • 26. May 2020.

U Republici Srpskoj vrlo nestabilno vrijeme, smjenjivaće se kiša i pljuskovi sa kraćim sunčanim periodima, moguće su i lokalne nepogode s gradom, osim juga gdje će biti pretežno sunčano, suvo i toplo, a samo s manjom vjerovatnoćom za po koji pljusak. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 10, najviša dnevna temperatura vazduha do 18 stepeni.

Bijeljina: Nestabilno sa kišom, moguće nepogode

Ujutro promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima i smirivanjem atmosfere, a zatim tokom prijepodneva ponovo labilizacija atmosfere uz rast oblaka nestabilnosti, koja će usloviti jače grmljavinske procese u novoj liniji nestabilnosti na sjeveru, koja će se premještati prema centralnom pojasu.

Tokom dana s čestom kišom pljuskovima i grmljavinim, uslovima za lokalne nepogode praćene jakim mahovitim vjetrom i pojavom sugradice i grada.

Poslepodne raslojavanje oblaka prvo na krajnjem zapadu i sjeverozapadu, zatim centralnim predjelima i jugozapadu.

Uveče lokalnih pljuskova može biti na istoku i sjeveroistoku, u ostalim predjelima suvo. Na jugu pretežno suvo i vjetrovito te samo s malom vjerovatnoćom za lokalne pljuskove i grmljavinu, nešto izvjesnije u visokoj Hercegovini.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, tokom dana jak, posebno u zoni oblaka nestabilnosti kada može biti i mahovit. Na jugu jaka, na momete vrlo jaka bura.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha od 7°C do 12°C, u višim predelima od 2°C, na jugu oko 15°C. Najviša dnevna temperatura vazduha u većini predjela od 11°C do 16°S, na sjeveru stepen dva viša, na svjeveroistoku do 19°C, a na jugu do 22°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI