Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Otkriven Audi RS4 Avant

Pred vama je zvanična slika nove treće generacije modela Audi RS4 koji će se prodavati samo u Avant verziji.

Auto-moto

Audi RS4 Avant kombinuje praktičnost sa snagom superautomobila. Ispod haube je 444 KS snažni motor zapremine 4,2 litre u V8 rasporedu koji ubrzava automobil do 100 km/h za 4,7 sekundi. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, dok ugrađeni S Tronic menjač sa sedam brzina i dvostrukim kvačilom uz tzv. Launch control sistem omogućava potrošnju goriva od 11 L/100 km.

Kao i kod svih RS modela, Audi dizajneri su nabildovani karoseriju sa raznim dodacima. Postoji novi sistem za dovod vazduha u donjem delu prednjeg branika, kao i novi pragovi i široki lukovi za točkove. Ogromne ovalne izduvne cevi sa hromiranim krajevima su standardni deo opreme ili su opciono sportski obojeni u crno. Tu su i novi difuzor i krovni spojler. Ovi dodaci čine model RS4 20 mm dužim i 24 mm širim od osnovnog modela Audi A4.

Unutrašnjost je sva u crnoj koži sa delovima od ugljeničnih vlakana. Tu je sportski volan sa ravnim donjim krajem koji nosi logo RS zajedno sa novim sportskim sedištima. Kapacitet prtljažnika ostaje na 1.430 litara sa oborenim zadnjim sedištima. Revidirano čvršće vešanje je spustilo vozilo za 20 mm, dok opciona dinamična kontrola vešanja neprestano prilagođava amortizere uslovima na putu.

Karbon-keramičke kočnice mogu da se dobiju samo uz doplatu za prednje točkove, dok dinamički sistem upravljanja menja odnos upravljanja vozilom prema tome koliko ste brzi na putu. Quattro pogon na sva četiri točka može raspoređivati snagu između prednje i zadnje osovine, a ako naručite sportski diferencijal koji je smešten između zadnjih točkova, dobićete bolje prijanjanje automobila i povećanu brzinu u krivinama.

Novi Audi RS4 Avant će debitovati na Auto salonu u Ženevi sledećeg meseca, dok će se u slobodnoj prodaji naći nekoliko meseci kasnije.

 

11°

  • 13:00

    11°C
  • 16:00

    10°C
  • 19:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI