Ugljevik: Za asfaltiranje 600 metara puta u Tutnjevcu 60.000 KM

U mjesnoj zajednici Tutnjevac, opština Ugljevik, u toku je asfaltiranje 600 metara lokalnog puta u Jovanovićima koje opština finansira sa 60.000 KM.

REPUBLIKA SRPSKA

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas Tutnjevac, te istakao da je to veoma značajan projekat jer se u ovom dijelu opštine Ugljevik nalazi najveći voćar podmajevičkog kraja.

"Ovdje su zasadi 15.000 voćaka, najviše šljive, a lokalni put izlazi na regionalnu saobraćajnicu i njegovo asfaltiranje omogučiće bolju putnu komunikaciju i za plasman voća", rekao je Perić novinarima.

Prema Perićevim riječima, lokalni put je u rubnom dijelu Ugljevika prema opštini Lopare, gdje će tokom ljeta biti asfaltirano još kilometar saobraćajnica.

Načelnik Ugljevika istakao je da je u Tutnjevcu u toku i adaptacija krova na područnoj osnovnoj školi, te dodao da su sve to projekti važni za ostanak stanovnika na ovim prostorima.

Ugljevički voćar Dragiša Jovanović zahvalio je lokalnoj upravi na razumijevanju i rekao da će im asfaltni put omogućiti kvalitetniji život i lakši plasman voća prema velikim tržištima u EU.