Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Najviše do sada! Devet novih slučajeva korona virusa u Bijeljini

Rezultati jučerašnjeg testiranja u Virusološkoj ambulanti u Bijeljini, potvrđeno je devet osoba pozitivnih na virus korona.

BIJELJINA

Ovo je prvi put od pandemije da u jednom danu u Bijeljini ima devet potvrđenih slučajeva, a infektolog Bolnice dr Aleksandra Radojčić naglašava da je neophodno poštovati savjete struke, koji se svakodnevno upućuju stanovništvu.

- Previše smo se opustili i zanemarili smo neophodnost lične zaštite. Danas 2. jula imamo novih devet (9) osoba pozitivnih na COVID 19 od kojih su dva sa područja Lopara, a ostali sa područja Bijeljine i Ugljevika. Ukupan broj pozitivnih na COVID 19, danas, 2. jula je 22, od kojih se 10 nalaze u bolničkom karantinu sa srednje teškom slikom i stabilni su, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su Higijensko-epidemiološke službe", potvrdila je dr Aleksandra Radojčić i dodala da su u pitanju osobe mlađe i srednje životne dobi.

- Sve potvrđene osobe na COVID 19 prijavljujemo higijensko-epidemiološkoj službi, a oni potom, u narednih sedam do 10 dana vrše nadzor njihovih kontakata, kako bi se pratilo zdravstveno stanje i postupalo prema utvrđenim medicinskim protokolima", pojasnila je dr Radojčić i ponovila apel da se pridržavamo savjeta i preporuka.