Zvijezda 09 traži pravdu u Lozani

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić, poslije odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH da Premijer liga ne bude proširena, u otvorenom pismu oštro je “opleo” po čelnicima FS BiH, a najviše po predsjedniku Elvedinu Begiću, generalnom sekretaru Adnanu Džemidžiću i IO.

Zvijezda 09 traži pravdu u Lozani

Odlukom da ne dođe do proširenja lige tim iz etno-sela Stanišići moraće u narednoj sezoni da se vrati među prvoligaše Srpske, a to, po riječima prvog čovjeka ovog kluba, nije ono što su željeli javnost i dvije trećine premijerligaških klubova. Svi oni bili su za proširenje lige sa 12 na 14 klubova, ali to nije doprlo do čelnika kuće fudbala u Sarajevu.

- Dali ste sebi za pravo da deset godina rada i ulaganja poništite jednom administrativnom odlukom. Prošli smo sva licenciranja bez ikakvih problema, ali jednostavno nikada nismo imali ravnopravan tretman. Šta treba da uradimo da bi nam neko jasno i glasno rekao zašto smo izbačeni u niži rang takmičenja - zapitao se Stanišić u otvorenom pismu.

Naglasio je da Zvijezda 09 ne traži drugu kuću i da će na sve načine nastaviti pravnu borbu.

- Bilo je mnogo situacija u kojima je FS BiH pokazao krajnju nekorektnost, ali sam stalno mislio da je to prolazno. Na krajnje korektan način smo pokušali da ih osvijestimo da preinače odluku, da ne bi došlo do čega treba da dođe, a to je ono što mi nismo željeli - da idemo na Sud za sportsku arbitražu u Lozani, gdje ćemo pokušati da ostvarimo svoja prava - naglasio je Stanišić i dodao da je u većini pravnih borbi izlazio kao pobjednik, pa se nada da će tako biti i ovog puta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA