Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Priznanja i nagrade za 19 učenika generacije

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas priznanja i novčane nagrade učenicima generacije trinaest osnovnih i šest srednjih škola sa područja Grada, najavivši ovom prilikom da će ove vrijedne đake Gradska uprava stipendirati tokom nastavka školovanja.

BIJELJINA

- Danas smo uručili zahvalnice, prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 konvertibilnih maraka, jer su ova djeca pokazala da su najmarljivija i najbolja u njihovim školama. Međutim, ono što je možda i važnije, jeste da će Gradska uprava nastaviti da ih stipendira i u vrijeme srednjoškolskog, odnosno visokoškolskog obrazovanja - naveo je Mićić.

On je pojasnio da će đaci generacije tokom srednje škole mjesečno od Grada Bijeljina dobijati 100 KM, a oni koji pohađaju fakultete najmanje 200 KM, u zavisnosti od prosjeka ocjena.

- Sve što će im od dokumenata biti potrebno za dobijanje stipendije, biće potvrda da su upisali srednju školu ili fakultet. Mi ćemo ih pratiti do kraja školovanja, a oni samo treba da nastave da budu dobri đaci kao i do sada - istakao je gradonačelnik Bijeljine.

Andrijana Spasojević je učenica generacije Srednje muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac" i trenutno očekuje rezultate prijemnog ispita koji je polagala na Muzičkoj akademiji u Beogradu.

- Trebalo je mnogo vremena, rada i truda, ali ako se školovanju posvetite iz ljubavi, rezultat neće izostati. Mnogo mi znači prijem kod Gradonačelnika, prije svega finansijski, jer živim u devetočlanoj porodici, a istovremeno mi je i motivacija da budem još bolja kao student - kaže Spasojevićeva.

Zahvalnicu i novčanu nagradu danas je preuzeo i učenik Tehničke škole „Mihajlo Pupin" Vladan Đokić, koji je uspješno uradio prijemni ispit na Vojnoj akademiji u Beogradu.

- Tokom srednjoškolskog obrazovanja uvijek sam učio redovno i zato mi nije bio problem da postignem odličan uspjeh - zaključio je Đokić.