Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U Bijeljini na korona virus pozitivno 12 zdravstvenih radnika

Među pozitivnim osobama na COVID19 je 12 zdravstvenih radnika bijeljinske Bolnice, od kojih se za jednu radnicu očekuje rezultat retesta, saopšteno je iz JZU "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

BIJELJINA

"U Virusološkoj laboratoriji u protekla 24 sata analizirano je 107 uzoraka, od kojih je 35 pozitivnih na virus korona. Riječ je 31 osobi sa područja Bijeljine, jedne iz Lopara i tri Ugljevika. Među pozitivnim osobama na COVID19 je 12 zdravstvenih radnika bijeljinske Bolnice, od kojih se za jednu radnicu očekuje rezultat retesta, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U bolničkom karantinu brojno stanje nepromijenjeno, 11 osoba i svi su pod terapijom.

"Sve osobe kojima je potvrđen COVID19 pod nadzorom su HES Doma zdravlja Bijeljina, a svi pacijenti koji su otpušteni nakon bolničkog liječenja, testirani su i negativni su na virus korona", kaže se u saopštenju.

Prema riječima infektologa dr Aleksandre Radojčić, porast broja zaraženih, kao i izvor zaraze, su masovna okupljanja i nepoštovanje mjera fizičke distance i nošenja lične zaštite, odnosno maske.