Ukupno slučajeva
362 (+0)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Pretresi na 29 lokacija uključujući i Bijeljinu, oštećen budžet za 36 miliona KM

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, u okviru operativne akcije "Delta" usmjerene ka suzbijanju nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda i pranja novca, pretresaju stambene i poslovne objekte, te pokretne stvari na ukupno 29 lokacija u BiH.

BIJELJINA
FOTO: Anadolija

Akcija se provodi od jutros po naredbama Suda i Tužilaštva BiH na području Brčkog, Obudovca, Bijeljine, Tuzle, Srebrenika, Živinica, Sarajeva, Zenice, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Posušja, Gruda, Ljubuškog i Mostara.

"Osumnjičena lica terete se da su u saradnji sa drugim licima, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, osnovala grupu za organizovani kriminal, radi nezakonitog stavljanja u promet duvana za pušenje i cigareta, bez plaćanja akcize na duvan za pušenje i cigarete i bez obilježavanja navedenih proizvoda akciznim markicama BiH, čime je budžet BiH oštećen za oko36.000.000 KM po osnovu neplaćene akcize na duvan za pušenje i cigarete", saopšteno je iz SIPA.

Navedene aktivnosti provode se u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje i više policijskih agencija u BiH. Više informacija o rezultatima operativne akcije "Delta" biće poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH.