Ukupno slučajeva
349 (+7)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Na području Bijeljine trenutno 105 pozitivnih osoba

Trenutno je na području Bijeljine 105 pozitivnih osoba, do sada ih je bilo 123, od kojih su tri preminule, a 15 je izliječeno - saopšteno je iz bolnice "Sveti Vračevi".

BIJELJINA

Epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje je nepovoljna, tako da je neophodan maksimalan oprez i primjena mjera lične zaštite.

U poslednja 24 sata potvrđeno je 38 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a jedan retest takođe je pozitivan.

U bolničkom karantinu, iz prethodnih nekoliko dana, nalazi se osam pacijenata. Trenutno je na području Bijeljine 105 pozitivnih osoba, do sada ih je bilo 123, od kojih su tri preminule, a 15 je izliječeno.

- Sve osobe kojima je potvrđen pozivan rezultat na virus korona, asimptomatične su, u kućnoj su izolaciji i pod nadzorom HES-a. Kao što brojke govore, epidemiološka situacija je ozbiljna i svi treba da shvatimo neophodnost primjene preporučenih mjera. Bili smo odgovorni u proteklom periodu, tako da apelujem da budemo ponovo odgovorni u danima pred nama. Nema lijeka za virus korona, kao ni vakcine i stoga je od izuzetne važnosti za zdravlje stanovništva, korišćenje maski, pojačana lična higijena, fizička distanca, te dezinfekcija ruku i površina. Svako okupljanje sa većim brojem ljudi vodi nas sve u veliki rizik, tako da apelujem da se ne opuštamo, kako bismo zaustavili trend rasta broja pozitivnih na COVID19", naglasila je infektolog dr Aleksandra Radojčić.

Do 7. jula, testirano je 1. 650 osoba, od kojih je 1. 039 testirano u Virusološkoj laboratoriji u Bijeljini.