Ukupno slučajeva
377 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Policija nakon nekoliko sati žestokih sukoba razbila demonstracije, na desetine povređenih

Nakon protesta zbog najave mogućeg ponovnog uvođenja policijskog časa u prestonici i demonstracija koje su eskalirale ispred zgrade Narodne skupštine, više političkih organizacija, ali i veliki broj građani i sinoć je izašao na ulice.

REGION I SVIJET
FOTO: B92

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije u javnom obraćaju izjavio da neće biti višednevne zabrane kretanja, ali da će konačnu odluku o tome doneti Vlada Srbije, na ulicama Beograda je i sinoć bio haos. Protesti su se proširili i na druge gradove, a na ulice su izašli i građani Novog Sada, Kragujevca i Niša.

Demonstranti u centru Beograda, posle ponoći su se razišli, a policija je rasterala poslednje grupe u Bulevaru kralja Aleksandra i u blizini Tašmajdanskog parka.

Demonstranti u Kragujevcu razišli su se nakon što je policija uspela u nekoliko navrata da opkoli pojedine grupe, posle čega su usledila hapšenja. Kordon policije i žandarmerije je ostao ispred zgrade Skupštine grada, na kojoj su polupana ulazna vrata.

Na društvenim mrežama se pojavila informacija da je dim ušao u porodilište GAK Narodni front.

Policija na konjima je rastjerala demonstrante u Bulevaru. Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako pojedinci padaju pred naletom konja i sakriva se u okolne ulice.