Ukupno slučajeva
4130 (+17)
Preminuli
126 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Prvi model sa Daunovim sindromom predstavljen u "Vogu“: "Želim da budem na naslovnicama svih časopisa"

Upozorenje: Mogli biste da osetite ozbiljnu zavist prema obrvama Eli Goldstin. Ovde ona govori za BBC o snovima i ambicijama nakon što je dobila sjajne reakcije na pojavljivanje u Gučijevoj kampanji.

Moda i ljepota

Osamnaestogodišnja Eli Goldstin je veoma ambiciozna."Želim da budem slavna", kaže ovaj mlada manekenka iz istočnog Londona.A to što ima hromozom viška neće je zaustaviti u nameri da ostvari snove - Eli je postala prvi model sa Daunovim sindromom koji se pojavio u časopisu "Vog".

Otkrio ju je Guči bjuti za njihovu kampanju za maskaru, objavljenu u italijanskom "Vogu".

Elina mama, Ivon bila je ta koja je primila poziv."Nismo mogli da verujemo, da je tako veliki brend odabrao Eli! Oduvek je želela da se nađe pod svetlima reflektora i oduvek je bila zabavljačica", kaže ona.Post na Instagramu sa Eli dobio je hiljade komentara."Broj lajkova je naprosto sulud", kaže Eli. ""Svideo mi se jedan koji je rekao da sam slatka i 'ljubomorna sam na njene obrve!

View this post on Instagram

Filming for ITV News. Watch me tonight at 6pm! 🎬💕

A post shared by Ellie (@elliejg16_zebedeemodel) on

Eli od 2017. radi zaZebedi menadžment agenciju za modele.Jedan od ciljeva agencije je da unapredi zastupljenost manjina u medijima - bilo da su to oni sa poteškoćama u učenju, invaliditetom ili nebinarne osobe.

Elina prijateljica ju je nagovorila da se prijavi nakon što je videla oglas agencije na televiziji.Ali da li je javnost zaista spremna za ovu vrstu različitosti?

Ivon Goldstin misli da je to već odavno trebalo da se desi.

"Reakcije koje smo doživeli prosto pokazuju da je svet spreman da prihvati i prigrli diverzitet i inkluziju. I uz sve drugo što se dešava, potrebno nam je više pozitivnosti", navodi ona.Vinsent Piter, iz agencije Sajlent models iz Pariza, ipak kaže da još nisu dobili zahtev za modele sa poteškoćama u učenju.

"Videćemo posle letnjih odmora, na narednoj nedelji mode, ali za sada, iskreno, ništa", ističe on.

Goldstin čak ima i njen portret u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu/Ellie Goldstein

Dok modna industrija razmišlja šta dalje, Goldstin jedva čeka sledeći projekat."Luj Viton! Šanel!", uzvikuje ona kad je pitamo gde vidi sebe sledeće."Želim da budem na naslovnicama svih časopisa na svetu!"Dodatno izveštavanje: Alina Isačenka, BBC Ruski servis.