Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Počelo novo okupljanje: Pred Skupštinu Srbije pristižu demonstranti sa ikonama

Protesti u Beogradu održavaju se uprkos zabrani okupljanja više od deset ljudi na javnom mjestu u okviru mjera za borbu protiv korona virusa.

BIJELJINA
FOTO: Naxi kamere/screenshot

U sinoćnim demonstracija povrijeđeno je 14 policajaca, uhapšen 71 huligan, a od početka nasilnih protesta povrijeđeno je najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć ljekara, ovo je izjavio direktor policije Vladimir Rebić, piše Blic.

Grupa demonstranta kreće se ka Domu Narodne skupštine. Većina njih nosi ikone.

Grupa ekstremnih demonstranata pokušala je i sinoć da uđe u zgradu Skupštine i više puta je napala policiju koja je ispalila suzavac i jurišom „očistila" plato.

Bivši član Dveri Srđan Nogo priveden je danas u Više javno tužilaštvo u Beogradu. On se ovih dana često pominjao u javnosti kao jedan od neformalnih vođa desničarskih grupa koje su pravile nerede po glavnom gradu.

Protesti u Srbiji počeli su utorak uveče poslije najave vraćanja policijskog časa u Beogradu zbog borbe protiv korona virusa. Protesti su vrlo brzo se proširili i na druge gradove u Srbiji - Niš, Novi Sad, Kragujevac, Suboticu, Valjevo, Vranje, Zrenjaninu, Leskovac.