U toku velika potraga! Dvojica pobjegla iz zatvora u Ustikolini

Dva zatvorenika, od kojih je jedan migrant porijeklom iz Alžira, pobjegla su iz zatvora u Ustikolini i policija za njima traga, a pozvane su i druge policijske agencije da pomognu.

BiH
FOTO: Avaz

Zatvorenici su pobjegli u petak oko 20.00 časova iz zatvora u Ustikolini - odjeljenja poluotvorenog tipa u sastavu Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Sarajevo.

Iskoristili su trenutak kada su stražari, nakon pada, pritekli u pomoć jednom od zatvorenika, te preskočili ogradu koja je još u izgradnji.

"Avaz" navodi da je riječ o Denisu DŽ. koji je izdržavao kaznu zbog tuče i nasilničkog ponašanja, te Jusufu O, migrantu porijeklom iz Alžira, osuđenom zbog krađe.Iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona su naveli da su o tome obaviještene policijske uprave Foča, Novo Goražde, Rogatica, kao i MUP Kantona Sarajevo.

"Pregledan je teren od Ustikoline prema fočanskoj Jabuci, koristili smo Sektor kriminalističke policije, Jedinicu za podršku i dron prilikom tih aktivnosti", rekao je vršilac dužnosti komesara policije kantonalnog MUP-a Saladin Pleh.

On je dodao da MUP ima neke informacije koje za sada ne može podijeliti sa medijima.

Za sada nije poznato da li je bijeg bio dogovoren i jesu li bjegunci imali pomagača, koji ih je, eventualno, čekao u automobilu.

Pretpostavlja se da su iz Ustikoline krenuli ka fočanskoj Jabuci, te dalje prema Sarajevu, ali su pojačane i patrole, kao i kontrola saobraćaja na ulazima u Ustikolinu i Goražde.

"Avaz" navodi da je kompletan bijeg snimljen kamerama video-nadzora. Uprava zatvora i policajci pregledali su snimke.

Policajci su uzimali izjave i od svjedoka - osuđenika i stražara, što je standardna procedura u ovakvom slučaju.

21°

  • 11:00

    21°C
  • 14:00

    19°C
  • 17:00

    17°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI