Ukupno slučajeva
349 (+7)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Filmska potjera u Njemačkoj: Više od 100 policajaca juri beskućnika koji je razoružao četiri policajca

Policajci se probijaju kroz nepristupačan šumski teren uz podršku pasa tragača i helikoptera

REGION I SVIJET

Njemačke vlasti su na jugozapadu zemlje rasporedile stotine policajaca koji su krenuli u potjeru za 31-godišnjim Ivom Etienom Raušom koji je razoružao četiri policajca, saopštili su danas zvaničnici.

Njemačka policija juri beskućnika koji se krije u šumi, nosi borbenu opremu i, između ostalog, naoružan je lukom i strijelom.

Policija u Ofenburgu na jugozapadu Njemačke saopćila je da se policajci probijaju kroz nepristupačan šumski teren uz podršku pasa tragača i helikoptera.

Vlasti su preduzele neuobičajen korak imenujući osumnjičenog i upozorivši da nosi nekoliko komada vatrenog oružja i da je nasilan.

Policija je rano juče proveravala Rauševa u blizini Openaua, tokom koje je on prvobitno sarađivao, da bi potom iznenada izvadio pištolj, prijetio im i prisilio ih da predaju svoje oružje.

Niko nije povređen u incidentu koji se dogodio u blizini njemačke granice sa Francuskom.

Blizu 100 policajaca patrolira šumom uz pomoć specijalnih snaga, helikoptera i policijskih pasa, dok je potraga u ponedjeljak ušla u drugi dan.