Spremni za eventualne poplave

Na području opštine Bijeljina preduzete su preventivne mjere u zaštiti od eventualnih poplava, a opština je spremna da adekvatno reaguje ukoliko do toga dođe, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika 12 mjesnih zajednica uz Drinu i Savu i opštinskog rukovodstva.

Spremni za eventualne poplave

Na sastanku predstavnika savjeta mjesnih zajednica i komandira jedinica Civilne zaštite za spašavanje na vodi ostvaren je uvid u pripremljenost i obučenost pripadnika Civilne zaštite i njihovo raspolaganje materijalnim sredstvima.

Konstatovano je da Civilna zaštita raspolaže sa 20 čamaca, ali je istaknuto da opština računa i na 120 čamaca koji bi se u slučaju poplava mogli mobilisati zajedno sa njihovim vlasnicima.

Zamjenik načelnika opštine Bijeljina i predsjednik Mjesne zajednice Janja Huso Zečkanović rekao je da je Janja preduzela niz preventivnih mjera za zaštitu od poplava i da je spremna da na njih adekvatno odgovori.

"Janja je spremna za poplave. Prokopano je novih 4,5 kilometra kanala, a opasnosti od izlivanja rijeke Janja svedena je na normalnu mjeru. Ojačali smo Jedinicu Civilne zaštite za spašavanje na vodi sa 12 na 40 pripadnika", rekao je Zečkanović.

On je rekao da su vlasnici čamaca obavješteni da treba da budu u pripravnosti kako bi se njihovi čamci na vrijeme izvukli na obalu, te da je stanovništvu sugerisano da se pripremi za eventualne poplave.

"Nadam se da će stanovnici Janje djelovati preventivno kako bi se spriječile eventualne štete od poplava", rekao je Zečkanović.

Učesnici današnjeg sastanka zaključili su da se za sada ne očekuju poplave, jer su vodostaji rijeka niski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA