Advokat Miodrag Stojanović zastupa štediše

Svi građani koji imaju staru deviznu štednju i žele stvariti pravo na povrat te štednje, trebalo bi da se obrate Udruženju građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori, koje ima pravnog stručnjaka koji zastupa njihove interese - rečeno je danas na konferenciji za novinare u Bijeljini, koju su organizovali predstavnici tog udruženja.

Advokat Miodrag Stojanović zastupa štediše

"Mnogo građana BiH i Republike Srpske imalo je imovinu u različitim poslovnim bankama u BiH, koja je po okončanju proteklog rata, iako je za te novčane uloge bila garant država, ostala na neki način zaleđena", rekao je pravni zastupnik Udruženja građana za povrat stare devizne štednje, advokat Miodrag Stojanović.

On kaže da su se građani sa ovim problemom obraćali sudovima u BiH, vodeći postupke protiv banaka kojih ili više nema ili su reorganizovane, privatizovane ili ne postoje. Nakon toga krenula je lavina podnesaka prema Domu za ljudska prava, Ustavnom sudu BiH i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu s ciljem naplate novca.

"Suština je stav koji je Sud u Strazburu zauzeo, a kojim je obavezao BiH na isplatu štednje i štete za pretrpljeni duševni bol građana", rekao je Stojanović.

Udruženje građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori organizovalo je konferenciju za novinare s ciljem da informiše javnost o problemima sa kojima se susreću devizne štediše u BiH i na koji način mogu ostvariti pravo na povrat te štednje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA