Maksimović: Stanje u Bolnici veoma teško, krećemo u reorganizaciju rada

Novi v.d. bijeljinske bolnice dr Zlatko Maksimović rekao je da je situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi dosta teška, zbog velikog broja pacijenata sa korona virusom.

Maksimović: Stanje u Bolnici veoma teško, krećemo u reorganizaciju rada

- Od danas počinjemo sa reorganizacijom, što znači da ćemo uspostaviti neke nove principe rada, rekao je Maksimović.

On je naveo da je u kovid bolnici trenutno 21 pacijent, od toga dva izuzetno teška slučaja. Ukupno su tri pacijenta na respiratoru ili respiratornoj potpori, a juče je od posljedica korona virusa, preminuo jedan pacijent.

- U Bijeljini poslednjih sedam dana nije bio nijedan epidemiolog, a poslednjih šest nijedan mikrobiolog. Nisu rađeni PCR testovi nego su se uzorci slali u Institut za javno zdravlje, istakao je Maksimović, a potom i najavio njihove zamjene koji su došli u Bijeljinu zahvaljujući njegovim kontaktima.

- Sa nama je od sinoć epidemiolog prof. dr Biljana Mijović, pomoćnik dekana Medicinskog fakulteta u Foči i ona će biti saradnik bolnice u narednom periodu. Takođe, zahvaljujući ministru Šeraniću i direktoru zvorničke bolnice Ivanu Popoviću, od jutros je sa nama i mikrobiolog, tako da se od danas izdaju brisevi koji se rade na mikrobiologiji. Plan je da ostane sa nama sve dok se naša dva mirkobiologa, koja su zaražena, ne oporave i ne vrate na posao. Daću sve od sebe da se naredne sedmice ponovo počne sa testiranjem na korona virus u Bijeljini, kaže v.d. bolnice "Sveti Vračevi".

Maksimović je naveo da njegovo imenovanje nema veze sa politikom već da je tu postavljen kao stručni kadar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA