Višković ima blage simptome, zaposleni u Kabinetu negativni

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, se osjeća dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

Višković ima blage simptome, zaposleni u Kabinetu negativni
FOTO: Vlada RS

"Premijer Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom", stoji u saopštenju.

Naglašavaju da je izvršeno testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske i rezultati PCR testova na virus korona (SARS-CoV-2) svih zaposlenih su negativni.

"Sastanci i aktivnosti koji se provode u Kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju se uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora", ističu iz Vlade.

Takođe navode da će Vlada Republike Srpske svoje djelovanje i rad i dalje nastaviti prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera.

"Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske danas je uradila procjenu rizika boravka u Kabinetu predsjednika, i u salama u kojoj se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci", naveli su u saopštenju i dodali:

"Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u Kabinetu predsjednika Vlade su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka, od pojave pandemije virusa korona, pridržavaju svih preporuka Instituta za javno zdravstvo, a koje podrazumijevaju dezinfekciju prostora, nošenje lične zaštitne opreme i držanje fizičke distance."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA