Svi nastavnici, kao i naša mama Branka, su istinski investitori škole "Sveti Sava"

Ovih dana je u osnovnu školu "Sveti Sava" stigla vrijedna donacija bivšeg učenika Brane Perkovića i njegove supruge Melisse, a kako kažu za portal Bijeljina danas nisu očekivali toliku medijsku pažnju zbog ovog gesta.

Svi nastavnici, kao i naša mama Branka, su istinski investitori škole "Sveti Sava"

- Mi smo veoma mali i sporedni učesnici u ovoj priči, nadamo se da će naša finansijska pomoć bar malo doprinijeti ljepšoj atmosferi za mališane u mojoj bivšoj školi, gdje smo moj brat Kruno i ja proveli najljepše đačke dane. Umjesto priče o nama, željeli bi da se medijska pažnja usmjeri i posveti istinskim "investitorima" škole, svim bivšim i sadašnjim nastavnicima i nastavnicama koji su, kao i naša mama Branka, uložili svoje cijele karijere prenoseći osnovno znanje bezbrojnim generacijama učenika u OŠ „Sveti Sava", kaže jedan od najuspješnijih Bijeljinaca u "bijelom svijetu".

Brano se zahvalio direktoru škole Đorđu Mirkoviću na ideji i izvođenju radova, kao i cijelom nastavnom kadru i pomoćnom osoblju koji nesebično pomažu da se nastavne zgrade održavaju i dalje unapređuju.

- Čast mi je i zadvoljstvo što su nam dozvolili da se na bar mali način odužimo svima koji su mi omogućili školovanje i prenijeli znanje koje nosim sa sobom i dan danas, kaže Brano, danas jedan od najuticajnijih Srba u silicijumskoj dolini.

Brano je direktor za investicije (Chief Investment Officer) u kompaniji San Francisco 49ers i partner u porodičnoj firmi Aurum Partners, fondu povezanom sa vlasnicima San Francisco 49ers, koji traži priliku za investicije na svim poljima. Prije Auruma, radio je u Barclay's bankarskoj grupaciji, gdje je savjetovao klijente iz oblasti tehnologije u vezi sa korporativnim finansiranjem.

Pored toga, sarađivao je sa vodećim kompanijama i fondovima rizičnog kapitala, a proveo je nekoliko godina u Boston Consulting Group, gdje je bio zadužen za savjetovanje vodećih menadžera kompanija sa liste Fortune 500 u vezi sa korporativnom strategijom i razvojem poslovanja. Diplomirao je na kalifornijskom univerzitetu Berkli, a ima i MBA sa Univeziteta Stanford. Takođe je član organizacije srpskih preduzetnika u inostranstvu "Serbian Entrepreneurs"čija je ideja da svojim iskustvima, kontaktima i umrežavanjem probaju da daju vjetar u leđa razvoju startap ekosistema u Srbiji, ali i da pomognu drugim preduzetnicima u dijaspori, svjesni toga koliko je njima takva pomoć značila u trenucima kada su tek počinjali.

Prva velika akcija sa kojom su izašli u javnost, bila je dovođenje delegacije Google-a u Srbiju.

Ljilja Lukić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA