Ukupno slučajeva
538 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Danijel Perić kum narednog Ilindanskog sabora u Požarnici

Na ovogodišnjem crkvenom saboru u Požarnici, Danijel Perić izabran je za kuma narednog Ilindanskog sabora.

BIJELJINA

- Kad god imam priliku, ja drugima pričam o mojoj Požarnici. Pričam i onu priču o dječaku koji je sa tri godine bio prinuđen otići u Bijeljinu da živi, al' ipak jedan dio mene je ostao ovdje, u mom selu, u mojoj maloj Požarnici. Danas je Sveti Prorok Ilija, molitva sela, nekada najpoznatiji crkveni sabor o kojem su mi pričali baka i deka. Često sam maštao da i ja dam doprinos ovom zboru, da budem dio te organizacije. Evo poslednjih pet godina, učestvujem u organizaciji ilindanskog sabora, ponosan i srećan, jer sam tu sa svojim zemljcima, ostvarilo se ono o čemu sam oduvijek maštao. I svake godine imam pozitivnu tremu, želju da svake godine bude što veća i ljepša organizacija. Potvrda mog truda je i današnja nagrada od vladike Fotije, arhijerska pohvalnicu za doprinos i obnovu crkve u Požarnici. Iako je situacija specifična, ova godina je bila jedna od najljepših u našoj organizaciji. Danas smo otkrili spomen ploču svim postradalim žrtvama ustaškog terora sa područja požarničke parohije u koncentracionom logoru u Jasenovcu, rekao je Danijel perić, predsjednik organizacionog odbora Ilindanskog sabora.

Perić se se zahvalio gradonačelniku Bijeljine koji je obezbijedio finansijsku pomoć za izgradnju spomen ploče kao i na svim dosadašnjim pomoćima koje je pružio Tuzlacima.

Srpska pravoslavna crkva u Požarnici danas je proslavila Svetog proroka Iliju - Ilindan.