Ukupno slučajeva
538 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Obezbijeđena sredstva za kuhinju u vrtiću na Ledincima

Za realizaciju projekta "Vrtić je i moje pravo" kojim je predviđeno i opremanje kuhinje u područnom vrtiću "Čika Jova Zmaj" u bijeljinskom naselju Ledinci, iz sredstava Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske obezbijeđeno je 50.000 KM, dok će grad Bijeljina izdvojiti oko 17.800 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

BIJELJINA

Gradonačelnik Bijeljine rekao je nakon potpisivanja ugovora sa IRB-om da se očekuje da će zahvaljujući realizaciji ovog projekata biti poboljšana usluga u ovom vrtiću.

"Uvođenjem poludnevnog predškolskog programa u vrtiću na Ledincima biće povećan i broj djece koja pohađaju ovu vrstu nastave. Mališanima uzrasta od tri do šest godina iz ranjivih grupa stanovništva /djeca romske nacionalnosti i iz socio-ekonomski ugroženih porodica/ ova usluga biće besplatna", rekao je Mićić.

On je istakao da će biti i poboljšani uslovi za pripremu hrane u vrtiću na Ledincima za djecu koja borave u ovom objektu, ali i u područnoj jedinici u Dvorovima, te će na taj način opterećenost kuhinje u centralnom vrtiću biti značajno smanjena, a samim tim usluga će biti kvalitetnija.

Osim Bijeljine, projekti u još osam lokalnih zajednica biće sufinasirani u okviru finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2019/2020. godini.Sredstva finansijskog mehanizma odobravaju se na bespovratnoj /grant/ osnovi, a u ovom ciklusu bila su dostupna za podršku projektima lokalnih zajednica radi poboljšanja dostupnosti i kvaliteta javnih usluga, kao i za povećanje obima i produktivnosti poljoprivredne proizvodnje.

Finansijski mehanizam uspostavljen je kako bi pružio podršku realizaciji prioriteta utvrđenih strategijama razvoja jedinica lokalne samouprave i na taj način doprinio jačanju javnih usluga i ruralnog razvoja u Republici Srpskoj.

Projekat je uspostavljen kroz saradnju Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasade Švajcarske u BiH, Razvojnog programa UN u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.