Zavod za zapošljavanje počeo da rješava predmete radnika “Žitoprometa”

Vlada Republike Srpske dala je “zeleno svjetlo” Poreskoj upravi RS da svoja potraživanja u “Žitoprometu”, koji je u stečaju, proda na javnom konkursu.

Zavod za zapošljavanje počeo da rješava predmete radnika “Žitoprometa”

Prodaja potraživanja jako je bitna, kako bi se riješilo pitanje radnika koji su na birou zavoda za zapošljavanje, kažu u Odboru povjerilaca Žitoprometa u stečaju i dodaju da je Zavod za zapošljavanje počeo da radi na predmetima 113 radnika .Radnici novac mogu očekivati već za nekoliko dana.

Zavod za zapošljavanje počeo je da rješava predmete radnika bijeljinskog "Žitoprometa" u stečaju u vezi sa novčanom nadoknadom izjavio je Dušan Tomić predsjednik Odbora povjerilaca. Prema njegovim riječima ovaj korak je uslijedio nakon što je Vlada RS dala zeleno svjetlo Poreskoj upravi RS da svoja potraživanja u "Žitoprometu" iz Bijeljine koji je u stečaju, proda na javnom konkursu.

On kaže da je nekolicina radnika zajedno sanjim predhodnih dana radila na čišćenju i uređenju zapuštenog lokala u centru Bijeljine gdje se nekada nalazila Žitoprometova pekara.

Kompanija "Pavgord" je 26. juna isplatila 600.000 KM .

Tomić se nada da će stečajni postupak uskoro biti završen jer je kako kaže oko 90 % do sada riješeno.

Trenutno se 113 radnika "Žitoprometa" nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA