Bjerut nakon mega eksplozije izgleda kao da je pala atomska bomba!

Prvi snimci sa ulica Bejruta gdje je danas popodne odjeknula mega eksplozija najbolje oslikavaju silinu detonacije čiji uzrok još nije poznat. Najmanje 50 ljudi je poginulo, a oko 2.700 je povređeno u glavnom gradu Libana, neposredno pred izricanje presude na suđenju za ubistvo bivšeg premijera Rafika Haririja u 2005. godini, rekao je ministar zdravlja Hamad Hasan.

Bjerut nakon mega eksplozije izgleda kao da je pala atomska bomba!

Eksplozija se dogodila u luci, ali i centru grada i ulicama na drugom kraju grada vidljiva je velika šteta, razbijeni prozori, uništeni automobili....Bejrut danas izgleda kao da je atomska bomba pala u taj grad.

Od siline ekplozije prozori višespratnica udaljenih i po nekoliko kilometara su bukvalno izbijeni, piše Blic.

Eksplozija je uništila i aerodromsku zgradu, koja sada izgleda kao da se dogodio bombaški napad.

Na jednom od snimaka zabilježenih nedaleko od mjesta eksplozije čuje se nešto nalik na vatromet.

Na Tviteru se pojavio i snimak nadzorne kamere iz jedne prodavnice. Snimak počinje nekoliko trenutaka prije eksplozije koja je bukvalno raznijela vrata i sve pred sobom, piše Blic.

Podsjećamo, u glavnom gradu Libana danas je odjeknula najmanje jedna snažna eksplozija.

Hamad Hasan je za televiziju Al Džazira rekao da se očekuje i da će broj žrtava nastaviti da raste, jer ima dosta teško povređenih, među kojima su i zdravstveni radnici.

On je pozvao sve medicinske radnike da se jave u najbliže zdravstvene ustanove kako bi pomogli u zbrinjavanju povređenih. BBC novinar na licu mesta javlja da se vide i tela nastradalih, kao i da je načinjena velika materijalna šteta - dovoljnu da onesposobi rad luke.

Agencija Rojters objavila je, pozivajući se na izvore sa lica mesta, da je iz ruševina izvučeno najmanje 10 tela, kao i da su bolnice pune povređenih.

Sud Ujedinjenih nacija spremao se da izrekne presudu četvorici osumnjičenih za ubistvo Haririja bombom aktiviranom u kolima. Sva četvorica su članovi proiranske Hezbolah grupe, koja je negirala učešće u ubistvu Haririja. Sudi im se u odsustvu, a presuda bi trebalo da bude izrečena u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA