Marković i Kutlačić treneri omladinskih selekcija Mladosti iz Velike Obarske

Dvojica bivših internacionalaca Bojan Marković i Nenad Kutlačić predstavljeni su u Mladosti kao treneri omladinskih selekcija.

Marković i Kutlačić treneri omladinskih selekcija Mladosti iz Velike Obarske

Bivši premijerligaš je okrenuo kurs za 360° i promijenio politiku kluba nakon kraha koji se dogodio prije šest godina.

-Pokazalo se da konstantno dovođenje stranih igrača zbog želje da se bude u samom vrhu BH fudbala nije baš najbolja ideja. S toga smo se oslonili na kvalitetno podizanje omladinskih selekcija, naravno sa tendencijom da se jednog dana ponovo vratimo na mjesto gdje smo i bili, ali sada pomoću vlastitog igračkog kadra u najvećoj mjeri, kažu u klubu.

Ovaj poduhvat zahtijeva mukotrpan i sistemski rad u kome često na samom startu rezultati izostaju ali se plodovi planskog rada ubiraju tek posle par godina.Na upravnom odboru kluba je odlučeno da se od mališana ne traži nikakva novčana naknada za treniranje i da im se stvore najbolji mogući uslovi za rad.

Izabrali su da budu drugačiji od ostalih, tako da roditelji imaju za obavezu samo dovesti svoje dijete na trening, bez ikakvog ucjenjivanja u vidu kupovanja majica, dresova, plaćanja odlazaka na turnire i slično. Sve troškove snosi sam klub.

Kada je riječ o trenerima, oni su dva dobro poznata imena u Bosansko-hercegovačkom fudbalu i momci za koje se prije svega vežu epiteti poštenih ljudi i dobrih pedagoga i naravno vrhunskih igrača.

Bojan Marković je u svojoj karijeri nosio dresove: FK Mladost Velika Obarska, FK Rudar Ugljevik, FK Čelik Zenica, Spartak Nalčik - Rusija 1. Liga, Panseraikoss - Grčka 1. Liga, FK Borac Banja Luka, Hapoel Beer Sheva - Izrael 1. Liga, Ravan Baku - Azerbejdžan 1. Liga, CSMS Iasi - Rumunija 1. Liga, Ruch - Poljska 1. Liga, NK Mladost Doboj Kakanj i Zvijezda 09 Etno selo.

Nenad Kutlačić je u svojoj karijeri nastupao za: FK Radnik Bijeljina, FK Partizan Beograd, FK Budućnost B. Dvor - 1. Liga Srbije, FK Rudar Ugljevik, FK Banat Zrenjanin, FC Pandurii - Rumunija 1. Liga, EMC Rovinari - Rumunija 1. Liga, Ramnicu Valcea - Rumunija 1. Liga, Modriča Maxima, Bunkeflo - Švedska 2. Liga.

-Impozantan CV daje nam za pravo da vjerujemo u kvalitet ove priče koju promoviše Fk Mladost iz Velike Obarske koja ovim putem poziva svu djecu na području Semberije da se jave u klub, da dođu, treniraju i bave se sportom. Za više informacija zainteresovani roditelji, a i klinci, mogu se javiti na oficijelni FB profil kluba - Fk Mladost Velika Obarska, zaključuju u klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA