Ukupno slučajeva
530 (+3)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bolnica Bijeljina: Hospitalizovano 29 bolesnika, petoro na respiratorima

U bijeljinskoj kovid bolnici hospitalizovano je 29 bolesnika, stanje se stabilizuje, ali i dalje ima pacijenata sa izrazito teškom kliničkom slikom i neizvjesnom prognozom, koji su smješteni na intenzivnoj njezi, saopšteno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

BIJELJINA

Pet pacijenata je na respiratoru, od kojih su dva starije životne dobi i intubirana, a tri su na neinvazivnoj mehaničkoj podršci.Svih pet bolesnika je životno ugroženo, većina je na terapiji kiseonikom, a tri su na visokim dozama kiseonika.

Prema informaciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Bijeljini je za protekla 24 časa registrovano osam novozaraženih virusom korona.

"Epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, zato apelujemo na cijelu zajednicu da se uključi u poštovanje i sprovođenje epidemioloških mjera, jer to je jedini način da sačuvamo svoje zdravlje, ali i zdravlje svojh najbližih i ljudi oko nas", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Bolnice.