Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina danas slavi Svetog Pantelejmona

Grad Bijeljina danas obilježava krsnu slavu - Svetog Pantelejmona, a kum je ove godine srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

BIJELJINA

Tim povodom će u Crkvi Svetog Pantelejmona u Ulici Stefana Dečanskog biti služena sveta liturgija, a potom će u Gradskom parku biti upriličeno svečano otkrivanje bista srpskih velikana Ive Andrića, Nikole Tesle, Mihaila Pupina i Jovana Dučića.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u podne u zgradi Gradske uprave, a potom su planirane izjave za novinare i polaganje cvijeća na spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je juče Srni da je Bijeljina jedan od najvažnijih gradova Republike Srpske, izuzetno važan privredni centar, ne samo semberske regije, i građani Bijeljine zaslužuju da se grad brže i snažnije razvija.

"Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju, i mislim da smo u relativno kratkom roku pokazali kako se problemi mogu brže rješavati", dodao je Dodik.