Ukupno slučajeva
559 (+1)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Novi izgled mostova na kanalu Dašnica

Mostovi na kanalu Dašnica, na dijelu koji prolazi kroz gradsko jezgro Bijeljine, ovih dana dobiće novi izgled nakon sanacije i zamjene ograda, za šta je iz budžeta Grada izdvojeno oko 40.000 KM, saopšteno je iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

BIJELJINA

- Ovaj projekat Gradske uprave podrazumijeva sanaciju ograda na pet mostova i postavljanje novih na četiri mosta. Obuhvaćeni su mostovi koji se nalaze na potezu od Ulice Petra Kočića do Ulice 27. marta - navedeno je u saopštenju.

Prema riječima Nemanje Mitrića, iz ovog odjeljenja, na novim ogradama biće ugrađena i dekorativna rasvjeta u rukohvatima.

Sanacija i zamjena ograda na mostovima dio je širih aktivnosti na uređenju kanala Dašnica, koji u dužini od 3.100 metara prolazi kroz urbano područje Bijeljine.

Gradska uprava izradila je projekat uređenja kanala, a realizacija je počela ove godine, nakon što je Javna ustanova „Vode Srpske" kreditnim zaduženjem kod Evropske investicione banke obezbijedila sredstva u iznosu od 4.627.000 KM.

Osim uređenja korita i prostora oko kanala, izgradnje saobraćajnica, biciklističko-pješačke staze i trotoara, postavljen je i urbani mobilijar - klupe, rasvjeta, kante za otpad, a nakon završetka radova kanal Dašnica postaće jedan od atraktivnijih dijelova grada.