Gradski štab dozvolio muziku uživo

Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljina odlučio je na današnjem sastanku da sve mjere zaštite od virusa korona na lokalnom nivou usaglasi sa mjerama Republičkog štaba, odnosno da ukine sve restriktivnije mjere koje je donio u prethodnom periodu, što znači da će muzičkim radnicima biti dozvoljen nastup u ugostiteljskim objektima.

Gradski štab dozvolio muziku uživo

Na osnovu ovoga, Bijeljina više nije jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je zabranjeno izvođenje muzike uživo, a sa ovom odlukom nisu se saglasili predstavnici bijeljinske Bolnice i Doma zdravlja.

Direktor Bolnice „Sveti Vračevi" Zlatko Maksimović naveo je da se u kovid-bolnici nalazi 26 pacijenata, od koji je četvoro sa teškom kliničkom slikom, ali i da jedan od pacijenata više nije na respiratoru.

- Jedan pacijent je u međuvremenu uspješno skinut sa respiratora i sada su na ovaj vid kiseoničke potpore priključena tri lica. Danas smo zabilježili tri nova slučaja zaraze virusom korona, a opšta epidemiološka situacija je nešto stabilnija u odnosu na period prije petnaestak dana - poručio je Maksimović.

Direktor Doma zdravlja Danijela Đukin naglasila je da je u Bijeljini virusom korona trenutno zaraženo ukupno 99 pacijenata.

- Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe nalazi se 265 lica, a od početka pandemije zabilježili smo ukupno 373 osobe pozitivne na kovid-19 - dodala je Đukin.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je da građani poštuju mjere zaštite - fizičku udaljenost, da nose maske i što češće peru ruke, te da shvate da će virus biti prisutan u zajednici onoliko dugo koliko mu sami dozvolimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA