Ukupno slučajeva
555 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

“Pavgord” u rekordnom roku otkupio potraživanja radnika “Šećerane”

Nekada najveća prehrambena fabrika u cijeloj BiH, Šećerana u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine, posljednjih godina je pala na niske grane.

BIJELJINA

Stečaj u ovoj fabrici je trajao više od četiri godine, zainteresovanih kupaca je bilo iz Turske, Vijetnama, Srbije, SAD I BiH, ali do prodaje do sada nije došlo. Firma "Pavgord" iz Foče, ove godine, otkupila je sva potraživanja radnika "Šećerane", kao i potraživanja nekoliko firmi, čime je postala većinski povjerilac ovog bijeljinskog preduzeća u stečaju.

Bivši predstavnik radnika u odboru povjerilaca fabrike šećera AD Bijeljina., Ilija Grkinić, rekao je da su radnici prodali svoja potraživanja Pavgordu, koji je u roku od tri dana isplatio dogovoreni iznos.

Nakon što je stanje u šećerani u poslednje četiri godine ocijenio kao agoniju, Grkinić je istakao pozitivnu stranu novonastale situacije a to je da sada može doći do reorganizacije i do ponovnog uspostavljanja proizvodnog procesa.