Višković na sastanku u ZP Komercu

U Vršanima kod Bijeljine u toku je sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa direktorom Mesne industrije "ZP-komerc" LJubišom Rosićem i užim rukovodstvom ove firme.

Višković na sastanku u ZP Komercu
FOTO: Srna

Sastanku prisustvuju i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, te poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Nedeljko Ćorić.

Jedna je od važnijih tema o kojoj će biti razgovarano jeste interventni otkup tovnih junadi i tovnih svinja za koji je Vlada Srpske obezbijedila tri miliona KM, za otkup 6.000 tovnih junadi i 10.000 tovnih svinja kako bi olakšala prerađivačkim kapacitetima Srpske u vrijeme pandemije virusa korona i posljedica koje je donijela privredi, ali i poljoprivrednim proizvođačima.

Ovom sastanku prethodio je razgovor rukovodstva "ZP-komerca" sa Ćorićem, pomoćnikom ministra poljoprivrede Srpske Zoranom Maletićem, gradonačelnikom Mićićem i gradskim menadžerom Predragom Jovićem.

Premijer Višković će, zajedno sa ministrom Pašalićem, nakon sastanka obići proizvodne pogone Mesne industrije, a potom dati i izjavu za novinare ispred zgrade "ZP-komerca" u Vršanima.

Premijer Srpske će u 11.00 časova u Donjem Magnojeviću, kod Bijeljine, posjetiti farmu poljoprivrednog proizvođača Slobodana Petrića.

Petrić, koji je uzgajivač tovnih svinja, godišnje utovi oko 2.000 ovakvih svinja.Višković i Pašalić će tokom posjete Bijeljini razgovarati i sa direktorom Prehrambene industrije "Sava Semberija" Stevom Filipovićem i njegovim saradnicima.Izjave za novinare planirane su ispred zgrade Prehrambene industrije "Sava Semberija", a potom će premijer Srpske i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posjetiti poljoprivredno gazdinstvo Mladena Mitrovića u Donjem Crnjelovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

196 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI