Ukupno slučajeva
572 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Maska koja će vas uvek držati na bezbednoj udaljenosti

Zove se "Smart YouSafe" i pomoću ugrađenog mikročipa registruje sve osobe koje se previše približe. Pomaže u održavanju bezbednog rastojanja kako bi se izbegao prenos koronavirusa.

Zdravlje

Pored toga meri i temperaturu osoba u okolini, a može da analizira i kvalitet vazduha. Prototip ove maske nastao je u saradnji firme "AccYouRate Group" i Crvenog krsta Italije.

Funkcioniše na osnovu mikročipa koji reaguje na elektromagnetne talase koje emituje maska na licima ljudi koji je nose.

Na taj način dve osobe koje nose ovu masku mogu u svakom momentu da znaju da li su se suviše približile jedna drugoj i da li je njihova telesna temperatura veća od 37,5.

Toplomer se nalazi u visini jagodice na maski koja pruža informacije da li u vazduhu ima previše ugljen-monoksida i azot-dioksida.

Iz kompanije "AccYouRate" napominju da maska prenosi registrovane podatke u centralu i to može da bude korisno na mestima gde ima puno ljudi, u fabrikama, na gradilištima i u kancelarijama gde je potrebno održavati odstojanje.