Bijeljina se pridružila obilježavanju Dana srpskog jedinstva

Podizanjem zastave Republike Srpske, Grad Bijeljina se pridružio u podršci obilježavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Bijeljina se pridružila obilježavanju Dana srpskog jedinstva
FOTO: Semberija info

Ovaj praznik će od ovog 15. septembra ubuduće biti obilježavan u Republici Srpskoj i Srbiji u znak sjećanja na dan kada je u Prvom svjetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front. Gradonačelnik Mićo Mićić, zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović i predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, podigli su zastave ispred zgrade Gradske uprave.

-Cilj nam je da u čitavom srpskom korpusu imamo jedinstvo, da budemo složni i jedinstveni u želji da živimo zajedno u okruženju koje će poštovati srpski narod, gdje ćemo i mi poštovati druge, cilj nam je da opstanemo na ovim prostorima i da obezbijedimo prosperitet svih građana u modernoj državi, rekao je gradonačelnik Mićić.

Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević naglasio je da saradnja Republike Srpske i Srbije nikad nije bila bolja, a to se ogleda ne samo kroz obilježavanje važnih datuma iz istorije, već i kroz brojne investicione projekte

-Srbija direktno pomaže Republici Srpskoj i svaka lokalna zajednica je to osjetila. Bijeljina je jedan od gradova u Republici Srpskoj koji je dobio najviše investicionih projekata, a u narednom periodu očekujemo još mnogo toga što ćemo raditi zajedno. Jedan od izuzetno značajnih projekata je auto put koji će povezati dvije srpske prestonice, Banja Luku i Beograd, a svakako da ćemo u budućnosti imati još mnogo značajnih zajedničkih projekata, rekao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA