Ukupno slučajeva
558 (+1)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

AKCIJA LIPA Poznato ko je djevojka koja je u stanu zlostavljala muškarce

  • BiH
  • 15. Sep 2020
  • 3329

Devetnaestogodišnjakinja koju su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili juče u nastavku akcije kodnog naziva Lipa, danas je predata Tužilaštvu KS.

BiH

Zvanično su saopšteni tek njeni incijali, ali saznajemo da se radi o Arabeli Avdić, koja je i ranije bila poznata policijskim organima, piše Oslobođenje.

Avdić je osumnjičena je za nanošenje teških tjelesnih povreda, protivpravno lišenje slobode i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Tužilaštva su precizirali da je osumnjičena djevojka u maju ove godine u stanu na Alipašinom Polju protivzakonito postupala, odnosno ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

Prilikom prilikom pretresa stana koji koristi na području sarajevske Opštine Novi Grad pronađeni su heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić je hapšena i u decembru prošle godine zajedno sa 25-godišnjim Semirom Zornićem zbog sumnje da su pokušali provaliti u Konzum na Koševskom Brdu.

Policija je, naime, nakon prijave da neko pokušava provaliti u prodavnicu izašla na mjesto događaja i zatekla provalnički par na djelu.

U blizini je nađen iautomobil, kojim su se dovezli, a koji je, kako se ispostavilo, ukraden na području Ilidže.

U tom automobilu nađeno je 14 paketića marihuane i paketić spida, a Avdić je rekla da je droga njena. Istragom je utvrđeno da je Zornić ukrao automobil u ilidžanskom naselju Otes početkom novembra.

Nakon saslušanja u policiji, njih dvoje su tada, uz prijave zbog teške krađe, pokušaja teške krađe, te posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, predati Tužilaštvu.

Ipak, Avdićeva je ubrzo puštena na slobodu jer je Opštinski sud prihvatio prijedlog odbrane, a Zorniću je određen jednomjesečni pritvor.