Petrović: KK Radnik iduće godine ulazi u Premijer ligu

Cilj nam je da se ove sezone vratimo gdje nam je mjesto, a to je Premijer liga BiH i ulažemo sve da to ostvarimo.

Petrović: KK Radnik iduće godine ulazi u Premijer ligu

Rekao je ovo na konferenciji za novinare predsjednik Košarkaškog kluba Radnik Mladen Petrović.

On je dodao da će ovaj klub iduće godine obilježiti 60 godina svog postojanja.

- Ovo je jedan od rijetkih klubova u regionu koji ima toliku tradiciju. Nedavno smo formirali i novu upravu i želimo da ostvarimo sve zacrtane ciljeve. Ambicija nam je da na polusezoni budemo prvi i kasnije da uđemo u elitno takmičenje i u narednim godinama da nastupamo u ABA 2 ligi, ako ne i više - poručio je Petrović.

Dodao je da će uprava uraditi sve da obezbijedi maksimalne i najbolje uslove za grače.

- Igrači su nam poznati i većina njih dugo godina igra u KK Radnika, sve su tu dobri momci koji će ne sumnjam dati maksimum da što bolje odigraju ovu sezonu i pomognu svojim saigračima, jer samo timskom igrom možemo doći do zacrtani ostvarenja - kaže Petrović.

Ističe da je dodao da će uraditi sve da obezbijede finansijsku situaciju i dobre uslove za treniranje.

- Jedan od ciljeva je da napravimo i svoju mini dvoranu, gdje možemo trenirati koliko hoćemo i kada hoćemo. To su neke naše vizije. Želim sreću igračima i da budu što bolji u naredoj sezoni i da zajedno ostvarimo zacrtani uspjeh - kaže Petrović.

On je rekao da im je budžet ostao isti kao i prošle godine, ali da on nije dovoljan za veće uspjehe i da svakodnevno rade na njegovom povećanju.Petrović je dodao da su dogovorili i bližu saradnju sa KK Igokeom, sa čijim rukovodstvom smo nedavno imali sastanak.

Trener KK Radnik Vladimir Radovanović je takođe rekao da bi sa svojom dvoranom uradili veliki korak, jer bi imali svoju „kuću" koju bi mogli koristi kada god im treba.

- Što se tiče ekipe, prešli smo težak put zadnje dvije godine. Međutim pravac jeste bolan, al smo ga izgurali. To je jedna veoma posložena ekipa i momci se poznaju i prihvatili su sistem. Poprilično smo zadovoljan. Sa minimalnim pojačanjima možemo da napadnemo sami vrh lige i to je sigurno naš primarni cilj ove sezone - poručio je Radovanović.

On je dodao da će i ove godine mladi košarkaši dobiti zapažene minute.

Kapiten KK Radnik Dejan Kokuruš je rekao da je ekipa ostala ista, a da su doveli samo novog plejmekra, zato što je na tom mjestu dosta škripalo prošle godine.

Foto: Infobijeljina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA