Nova ulaganja Vlade Srpske u Bijeljinu

Bijeljina se posljednjih godina razvila u regionalni centar koji ima veliku podršku Republike za dalji napredak, izjavila je potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić.

Nova ulaganja Vlade Srpske u Bijeljinu
FOTO: Srna

Podrška se ogleda u pomoći za važne infrastrukturne projekte koji će ubrzati razvoj privrede u ovom kraju.

Odlukama Vlade, u Bijeljini je u toku realizacija brojnih projekata od kojih su najveći auto-put, gasifikacija, podizanje industrijskih zona i izgradnja nove autobuske stanice, kaže gradonačelnik Mićo Mićić.

- Od 438 predmeta, 403 su već pravosnažni i praktično parcelacija i ugovori oko eksproprijacije zemljišta za auto-put od Rače do Bijeljine je završeno. Јoš davno je bilo zemljište za most koji se već radi i dozvole, radi se na projektovanju - rekao je Mićić.

Nedavno je završen i prenos vlasništva sa Republike na Grad, stare željezničke stanice i pruge.

- Naročito je značajno je što će na tom potezu biti izgrađena moderna saobraćajnica, buduća aleja, ponos grada Bijeljine - poručio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović.

Vlada je na lokalnu zajednicu prenijela i akcije preduzeća "Grad". U gasifikaciju Bijeljine uloženo je 20 miliona maraka.

Za školu "Knez Ivo od Semberije" biće izdvojeno 400.000 maraka iz projekta energetske efikasnosti, kojim su obuhvaćeni brojni objekti u Srpskoj.

Ono što bi energetski trebali opremati, radi se energetsko snimanje i oni objekti koji su najugroženiji to su nam prioriteti bez obzira u kojoj opštini i gradu se nalazili - izjavila je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić.

Јoš jedan od strateških projekata je izgradnja turističkog kompleksa Busije na Majevici, u čiju izgradnju investitor Svetozar Mihajlović planira uložiti nekoliko desetina miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA