Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

FIFA odlučila: Fudbaleri mogu da mijenjaju reprezentaciju

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) usvojila je na 70. kongresu novo pravilo prema kojem će fudbaleri moći da promijene reprezentaciju za koju nastupaju.

REGION I SVIJET
FOTO: fifa.com

Na kongresu, koji je održan putem video-linka, precizirani su uslovi kada će to fudbaleri moći da učine.

Neophodno je da za reprezentaciju za koju nastupaju nisu odigrali više od tri utakmice, kao i da u vrijeme nastupa na tim utakmicamanisu bili stariji od 21 godine.

Jedan od uslova je i danisu nastupili na svjetskom prvenstvuili na prvenstvu neke od konfederacija, kao i da su od posljednjeg nastupa za reprezentaciju prošle najmanje tri godine.

Potrebno je i da su u vrijeme nastupanja za sadašnju reprezentaciju imali državljanstvo države za koju žele sada da nastupaju.

FIFA je objavila da igrač može da se vrati nastupima za staru reprezentaciju u slučaju da za novu nije odigrao nijedan meč.

Promijenjen je i kriterijum prema kome igračimogu da promijene državljanstvoukoliko nisu igrali za matičnu zemlju. Ukoliko se igrač preseli u novu državu prije 10. godine, onda mora imati prebivalište u novoj zemlji najmanje tri godine.

Ukoliko se preselio između 10. i 18. godine mora da živi u novoj zemlji najmanje pet godina prije nego što ispuni kriterijum za dodjelu pasoša.