Ukupno slučajeva
828 (+63)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Donald Tramp odobrio sporazum sa TikTokom, SAD neće zabraniti aplikaciju

Donald Tramp je rekao da odobrava sporazum koji će omogućiti TikToku da nastavi raditi u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je ranije prijetio da će zabraniti aplikaciju. Promjena mišljenja došla je sa promjenom upravljačke strukture svjetskog TikToka.

HighTech
FOTO: EPA-EFE

Predsjednik je u Bijeloj kući rekao da je dogovor s Oracleom došao sa njegovim blagoslovom i da je riješen problem zabrinutosti američke nacionalne bezbjednosti, a dogovor je takav da ova kompanija i Walmart osnuju novu firmu kojom bi upravljali Amerikanci.

Oko 100 miliona Amerikanaca koristi TikTok, a američki zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da Kina pristupi podacima američkih korisnika, piše britanski Gardian.

"Sigurnost će biti sto postotna, rekao je Tramp tvrdeći da je sporazum sjajan posao za Ameriku.

U četvrtak je izviješteno da će nova kompanija TikTok Global u odboru imati većinu američkih direktora, američkog izvršnog direktora i sigurnosnog stručnjaka, a ova firma će u potpunosti biti pod kontrolom Oraclea i Walmarta.