Ukupno slučajeva
828 (+63)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

SVI NA BICIKLE: U Bijeljini obilježena Evropska sedmica urbane mobilnosti FOTO

Više od 150 bijeljinskih biciklista učestvovalo je danas u vožnji dugoj 10 kilometara od kanala Dašnica do Eko-vizitor centra "Jezera" i time se pridružilo obilježavanju Evropske sedmice urbane mobilnosti.

BIJELJINA

Bijeljina je po drugi put dio Evropske sedmice urbane mobilnosti tokom koje se promovišu zdrav način života i kultura korišćenja ekonomičnijih i ekološki prihvatljivijih načina kretanja i transporta u odnosu na automobilski saobraćaj, ali i insistira na uključivanju svih dijelova društva u život zajednice.

"Prema anketama koje smo sprovodili, više od 4.500 sugrađana je reklo da želi više da koristi bicikl kao način prevoza i to Gradsku upravu obavezuje da radimo na izgradnji biciklističke infrastrukture, što i jeste naše strateško opredjeljenje", rekao je savjetnik gradonačelnika Mile Pejčić.

Bicikliste je na startu pozdravio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je rekao da se lokalna uprava trudi da poveća broj biciklističkih staza u Bijeljini, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je najavio da će staza koja je uređena pored kanala u gradu biti produžena do Autobuske stanice u izgradnji i planirane nove ulice i spojena sa stazom prema naselju Dvorovi.