Ukupno slučajeva
828 (+63)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U avgustu otkrivena 32 migranta na području PU Bijeljina

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u avgustu su otkrivena 32 migranata koja su ilegalno prešla granicu, rekao je novinarima načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić.

BIJELJINA
FOTO: Srna

On kaže da je najviše njih porijeklom iz Maroka.

Kada je riječ o rješavanju bezbjednosnih problema izazvanih migrantskom krizom, Terzić navodi da Policijska uprava Bijeljina postupa u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, zaključcima kordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja migranata preko teritorije Srpske i Sporazumom o međusobnoj saradnji Minstarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Granične policije BiH.

"Sa Graničnom policijom imamo izuzetno dobru saradnju po ovom pitanju i kao rezultat zajedničkog djelovanja u nadzoru granične linije imamo trend smanjenja migrantskog pritiska na područja u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina", rekao je Terzić na konferenciji za medije.

On je istakao da na ovom području nema evidentiranih krivičnih djela ni prekršaja koje su počinili migranti.

U avgustu prošle godine na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina otkriveno je 47 migranata.