Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Sporazum o saradnji bolnice "Sveti Vračevi" i Medicinskog fakulteta Foča

Bolnica "Sveti Vračevi" i Medicinski fakultet Foča potpisali su u danas u Bijeljini sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji.

BIJELJINA

Sporazum su potpisali dekan fočanskog Medicinskog fakulteta prof. dr Dejan Bokonjić i vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti Vračevi" prof. dr Zlatko Maksimović.

- Potpisanim Sporazumom bijeljinska bolnica od danas postaje partnerska bolnica i nastavna baza Medicinskog fakulteta Foča, što znači da će studentima fočanskog Medicinskog fakulteta biti omogućeno da praksu i veći dio specijalizacije stiču u našoj zdarvstvenoj ustanovi. Mi smo ovim potpisom preuzeli obavezu da u budućnosti više pažnje posvetimo naučno-istraživačkom radu. Investicija koja se ulaže u znanje i nauku se uvijek isplati, rekao je Maksimović i najavio potpisivanje sličnog sporazuma Bolnice "Sveti vračevi" i sa Medicinskim fakultetom u Banjaluci.

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči prof. dr Dejan Bokonjić rekao je nakon potpisivanja sporazuma da je riječ o intenziviranju saradnje sa bijeljinskom bolnicom kao jednoj od najvažnijih partnerskih ustanova u istočnom dijelu Republike Srpske.

On je naveo da na Medicinskom fakultetu u Foči već predaje nekoliko profesora iz bijeljinske bolnice, među kojima je i Maksimović, da žele da još mladih stručnjaka iz ove ustanove vežu za fakultet, prvenstveno kroz mentorstvo, kao i da obezbijede mogućnost boravka većeg broja studenata u ovoj bolnici.

Bokonjić je rekao novinarima da raste broj studenata, kao i rejting Medicinskog fakulteta u Foči.

Popisivanju Ugovora prisustvovali su pomoćnici dekana docent dr Nenad Lalović i profesor dr Nikola Stojanović, kao i predstavnici menadžmenta Bolnice.