Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina: Prijem za poštovaoce NOR-a povodom Dana grada

Proslavljajući Dan grada, Bijeljina njeguje moralne vrijednosti koje je u sebi nosila antifašistička borba na čijim temeljima danas počiva Evropa, izjavio je predsjednik Gradske skupštine SUBNOR-a Mihajlo Vidić.

BIJELJINA
FOTO: Semberija info

Vidić je istakao značaj obilježavanja prvog oslobođenja Bijeljine u Drugom svjetskom ratu, 24. septembra 1943. godine, kada su borci iz cijele BiH, Srema, Vojvodine i Semberije dali izuzetan i nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma i nacizma.

"Oni koji su se tada usprotivili nacizmu i fašizmu, borili su se za društvo međusobnog povjerenja, gdje se neće ljudi prepoznavati po imenu i naciji, već po moralnim i ljudskim vrijednostima", naveo je Vidić i zahvalio gradonačelniku Mići Mićiću i Gradskoj upravi Bijeljine za napore i izdvojena sredstva za uređenje dijela Gradskog parka gdje su izložene biste narodnih heroja Semberije.

Povodom Dana grada gradonačelnik Mićić i Gradska organizacija SUBNOR-a Bijeljina organizovali su u galeriji Centra za kulturu prijem za članove i poštovaoce tekovina Narodnooslobodilačkog rata iz Bijeljine, Vukovara, Brčkog, Adaševaca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika.

Obraćajući se prisutnima, Mićić je istakao da Bijeljina cijeni sve žrtve koje su heroji dali u borbi protiv fašizma i za ideal slobode.

Nakon prijema, delegacije Gradske uprave i SUBNOR-a položile su vijence i cvijeće ispred bista narodnih heroja u Gradskom parku.