Dodijeljena priznanja povodom Dana grada

Na svečanosti povodom Dana grada u Bijeljini danas su uručena 33 gradska priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice među kojima su najbrojniji zdravstveni radnici koji se bore protiv pandemije virusa korona.

Dodijeljena priznanja povodom Dana grada
FOTO: Srna

"Imali smo specifičnu i tešku godinu koju je obilježila borba protiv pandemije virusa korona i zbog toga je trećina nagrađenih iz Bolnice `Sveti vračevi` i Doma zdravlja Bijeljina", rekao je na svečanosti gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je dodao da su to ljudi koji su se nesebično borili protiv ove pošasti i istakao da borba protiv virusa korona još nije završena.

Čestitajući građanima Dan prvog oslobođenja Bijeljine u Drugom svjetskom ratu 1943. godine, Mićić je zaželio da narednu proslavu Dana grada Bijeljina dočeka sa još više postignutih uspjeha i realizovanih projekata na dobrobit svih građana.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević čestitao je sugrađanima Dan grada, istakavši da se u doba pandemije virusa korona i ovaj praznik obilježava na specifičan način.

"Čestitam svima koji su dobili priznanja i neka im to bude podstrek u radu u narednom periodu", rekao je Đurđević.

U ime svih nagrađenih zahvalila se Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja Bijeljina, naglasivši da je riječ o ljudima koji su ostvareni u svojim profesijama.

"I sama sam prije dvije godine nagrađena Zlatnom medaljom `Filip Višnjić` za najhumanijeg ljekara Semberije i srce mije bilo ogromno, a danas se još bolje osjećam jer je desetak radnika iz Doma zdravlja nagrađeno za nesebičan i krajnje odgovoran rad u borbi protiv virusa korona", rekla je Đukinova.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Bijeljine - Povelje grada je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" posthumno je nagrađen Đoko Mihajlović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, za nesebičnost i požrtvovanost u humanitarnom radu.

Ovo priznanje je posthumno dodijeljeno i za Blagoja Gavrilovića, za ličnu hrabrost i nesebično požrtvovanje u proteklom otadžbinskom ratu, te predan rad u Boračkoj organizaciji.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" nagrađeni su učesnici humanitarne akcije "Respiratori za Srpsku", kao i Bolnica "Sveti vračevi" i Dom zdravlja u Bijeljini za izuzetan doprinos i nesebičan rad u vrijeme borbe protiv virusa korona.

Među dobitnicima priznanja su Udruženje veterana "Garda Panteri", Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica iz Bijeljine i niz pojedinaca i firmi zaslužnih za razvoj Bijeljine u različitim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA