Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Stigla promjena vrmena, pao snijeg u Austriji i Italiji

U Austriji i Italiji danas je pao snijeg, javljaju mediji. Na društvenim mrežama su objavljene fotografije i videoprilozi sa autoputeva u ovim zemljama na kojima se vidi da pada snijeg.

REGION I SVIJET
FOTO: MATTHIAS SCHRADER/TANJUG

I u regionu se tokom noći i za vikend očekuje prvi snijeg na planinskim vrhovima, a kako pišu mediji, zahlađenje s kišom već je zahvatilo Sloveniju i Hrvatsku.

U subotu u Bosni i Hercegovini biće oblačno s kišom, a na planinskim vrhovima može padati i snijeg.

Promjena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok je u Zagorju padao grad. Za vikend će na kopnu biti promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, a uslijediće i osjetan pad temperature.

Najviša poslijepodnevna temperatura vazduha do srijede će biti uglavnom između 14 i 19 stepeni, a najniža jutarnja od sedam do 12, u planinskim predjelima samo oko četiri stepena.

U Crnoj Gori sutra će biti umjereno do potpuno oblačno, mjestimično se očekuje kiša ili pljusak i grmljavina, češće u južnim i centralnim predjelima.

I u Sloveniji se očekuje da će snijeg padati na nadmorskoj visini iznad 1.500 metara. Najniža jutarnja temperatura biće oko dva stepena na sjeverozapadu, do 13 na moru.