Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Počela obnova gradskog trga u Bijeljini

Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini počeli su radovi na obnovi koji će obuhvatiti sve trenutno asfaltirane površine - plato oko spomenika borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu i parkovske staze, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

BIJELJINA

Planom radova je predviđeno uklanjanje dotrajalog asfalta i ivičnjaka, starih stubova javne rasvjete i objekata koji nisu u funkciji, poput starih telefonskih govornica.

Trg će biti popločan behaton betonskim pločama, a radovi će biti izvođeni na ukupnoj površini od 4.700 metara kvadratnih.

Predviđeno je zadržavanje postojećih dimenzija i oblika površina, a pristup ovom prostoru biće prilagođen potrebama lica sa invaliditetom.

Osim uređenja pješačkih površina, na Trgu će biti postavljeni stubovi sa LED rasvjetom, nove klupe, kante za otpatke, stubići za ograničavanje parkiranja i ostali urbani mobilijar.

Radovi će biti izvođeni etapno da bi se što manje ometalo kretanje pješaka.