Ukupno slučajeva
828 (+63)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Vasilić: Jača svijest potrošača o njihovim pravima

U Republici Srpskoj raste svijest i jača zaštita potrošača kroz saradnju udruženja za zaštitu potrošača sa lokalnim zajednicama i komunalnim preduzećima koja pružaju usluge od opšteg ekonomskog interesa, rekao je Srni predsjednik Udruženja potrošača "Zvono" u Bijeljini Jovan Vasilić.

BIJELJINA

"Grad Bijeljina ispunio je 90 odsto obaveza koje predviđa Zakon o zaštiti potrošača, a u našoj regiji formirani su savjeti za zaštitu potrošača u Loparama, Ugljeviku i Bijeljini, kao i komisije u preduzećima", kaže Vasilić.

Bijeljinsko Udruženje potrošača "Zvono" bilo je domaćin regionalnog savjetovanja o zaštiti potrošača upravo na temu rada savjeta potrošača u lokalnim zajednicama i komisija formiranih za tu namjenu u preduzećima koja pružaju komunalne usluge poput odvoza otpada, snabdijevanja vodom i strujom, telekomunikacijama, kao i toplane i gradska groblja.

Vasilić navodi da je u Bijeljini za pola godine podneseno 600 žalbi potrošača, dok je u za cijelu prošlu godinu bilo 700 žalbi.

"Potrošači sve više saznaju svoja prava i način gdje i kako mogu da se žale, a u prošloj godini imali smo 95 odsto pozitivno riješenih žalbi", istakao je Vasilić.

On je dodao da je cilj rada udruženja potrošača i savjetovanja poput današnjeg u Bijeljini da se nastavi dijalog svih uključenih u proces zaštite potrošača i podijele dobra i loša iskustva u ostvarenju tog cilja.

Regionalno savjetovanje u Bijeljini realizovano je u okviru projekta koji podržava EU "Doprinos organizacija civilnog društva zaštiti potrošača u skladu sa EU standardima", a održano je u hotelu "Drina".