Ukupno slučajeva
828 (+63)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina: Subvencija od 130.000 KM za prevoz osnovaca

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina potpisali su danas ugovore sa šest prevoznika sa područja grada o subvenciji od ukupno 130.000 KM za pomoć u prevozu učenika osnovnih škola kojom je obuhvaćeno oko 1.100 đaka.

BIJELJINA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je da je riječ o učenicima koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra, dodajući da će Gradska uprava izdvojiti 30 KM mjesečno po đaku, sve do kraja prvog polugodišta.

"Svjesni smo da prevoznici sada imaju duple troškove jer je povećan broj smjena u školama", naveo je Mićić.

On je istakao da je na sastanku razgovarano i o promjeni režima saobraćanja u gradu nakon što naredne godine bude izmještena autobuska stanica.

"Kada autobusku stanicu izmjestimo iz gradskog jezgra gradski i prigradski prevoz ćemo morati da organizujemo drugačije. To je tema o kojoj će nadležni u Upravi, kao i prevoznici, moći da razmišljaju tokom predstojećih mjeseci", rekao je Mićić novinarima.

Vlasnik preduzeća "Čuturić M+S" Milan Čuturić zahvalio je, u ime prevoznika, za finansijsku podršku gradonačelniku i Gradskoj upravi, navodeći da se prevoz osnovaca realizuje prema planu.

"Prevoznici usljed pandemije virusa korona nisu radili šest mjeseci i trpe ogromne gubitke. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla. Želim da pojasnim da će cijene karata ostati iste i da ih nismo mijenjali posljednjih 15 godina", istakao je Čuturić.

Prevoznici sa kojima su danas potpisani ugovori su i "Semberija-transport", "Vidinko turs", "Samardžić", "Euroturs" i "Antić-turs" iz Lopara.