Ukupno slučajeva
828 (+63)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Učenik Tehničke škole "Mihajlo Pupin” pozitivan na virus korona

Jedan učenik Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini pozitivan je na virus korona, potvrdio je direktor ove škole Milenko Maksimović.

BIJELJINA

Odmah smo o ovom slučaju obavijestili Higijensko - epidemiološku službu i preduzeli smo zakonom propisane mere. Polovina odjeljenja od 14 učenika poslata je u četrnaestodnevni karantin", izjavio je Maksimović.

Duško Đurić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola u Bijeljini kaže da su od početka školske godine u Bijeljini zabilježena još dva slučaja kada su učenici bili pozitivni na virus korona, u Gimnaziji „Filip Višnjić" i u Poljoprvredno - medicinskoj školi.

„U ove dvije škole radilo se o izolovanim slučajevima, jer se učenici nisu zarazili u školi. Odmah smo obavijestili o tome resorno ministarstvo i lokalnu Higijensko - epidemiološku službu. Nastojimo da reagujemo preventivno i pravovremeno kako bi se nastavno - obrazovni proces mogao realizovati nesmetano", kaže Đurić.