Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U Bijeljini pogoršana epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, pogoršava se, jer se svakodnevno registruje sve veći broj oboljelih i to sa teškom kliničkom slikom – istaknuto je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

BIJELJINA

U protekla 24 časa na području Grada Bijeljina registrovano je 12 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

U kovid bolnici hospitalizovano je 15 pacijenata, od kojih je osam sa teškom kliničkom slikom, a dva su na respiratoru. Najveći broj pozitivnih je u dobi do 35 godina života.

Sve mjere Gradskog štaba usklađuju se sa Republičkim, koje su produžene do 2. novembra.

Ukazano je na neophodnost pojačanog rada svih nadležnih organa i službi, s ciljem valjanog provođenja epidemiloških mjera. S tim u vezi, naglašeno je da je od 13. oktobra u primjeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim je propisano da je u vršenju nadzora nadležni inspektor ovlašćen da pravnim licima i preduzetnicima zabrani rad, ukoliko utvrdi da se u kontrolisanom objektu ne provode zaštitne mjere.

Gradski štab donio je i zaključak da se u okviru obuke članova biračkih odbora za predstojeće izbore, izvrši i edukacija određenog broja članova u provođenju epidemioloških mjera na dan izbora, kao i da se odobri novac za nabavku dezinfekcionih i drugih sredstava u te svrhe.

U susret lokalnim izborima strankama i drugim učesnicima izbornog procesa sugerisano je da se strogo pridržavaju propisanih zdravstvenih mjera.

Još jednom je apelovano na stanovništvo da ozbiljno shvati pogoršanje epidemiloške situacije i da se, u skladu s tim, maksimalno disciplinovano ponaša i poštuje naložene mjere.