Ukupno slučajeva
730 (+25)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Šarović: Stvorićemo Republiku Srpsku po mjeri svih nas

Simboličnim lijepljenjem prve predizborne plakate u Istočnom Sarajevu SDS je, zajedno sa koalicionim partnerima, danas u 16 časova, zvanično započeo kampanju za lokalne izbore 2020. i u ovom dijelu Republike Srpske.

REPUBLIKA SRPSKA

"Kampanju smo danas zvanično započeli u Banjaluci, nastavljamo je u Istočnom Sarajevu, i u tome ima simbolike, jer su ova dva grada od izuzetne važnosti za sve građane Republike Srpske. Na sličan način ćemo je i završiti, velikom pobjedom u oba ova grada" rekao je, ovom prilikom, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, naglašavajući da je sva suština i kampanje i predstojećih izbora sažeta u sloganu "Srpska po mjeri svih nas".

Šarović je kazao da SDS za ove lokalne, kao i za opšte izbore za dvije godine, želi da gradi i stvara Republiku Srpsku za sve ljude, Republiku ravnopravnih građana i jednakih šansi za sve.

„Srpska trenutno nije takva, a mi, skupa sa našim partnerima, želimo da je učinimo boljom" rekao je Šarović i istakao da ovo nisu obični izbori, nego misija promjene kompletnih odnosa vlasti prema građanima Srpske, a da su nosioci te misije kandidati za gradonačelnike, načelnike i odbornike na ovim izborima.

Šarović je pozdravio sve prisutne političke partnere SDS-a sljedećim riječima:

"Mi se nismo udružili skupa da podijelimo izborni plijen, kao što to rade drugi, nego da stvorimo Republiku Srpsku po mjeri svih nas. Republiku iz koje njeni građani neće odlazili, nego će joj se vraćati. Uvjeravam vas da ima više nas koji tako mislimo nego onih drugih" rekao je predsjednik SDS.

"Sve što radimo, dodao je Šarović, činimo zbog građana Srpske u želji da im pomognemo da pobijede ravnodušnost koja trenutno vlada.

„Vi ste, dragi građani, najvažniji u ovom procesu i u ovoj misiji. Vaš glas ima najveću važnost. Ovo je izuzetno značajan trenutak za cijelu Republiku Srpsku i vi ste ti koji daju posljednju riječ u kome će pravcu ona dalje krenuti" istakao je Šarović.

Zajednički Kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva SDS-a i PDP-a Miroslav Lučić kaže da je Istočno Sarajevo stvoreno i odbranjeno u ratu, a da je sada došlo novo vrijeme.